Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σαρικοκιμαδόπιτες από κιμά που μας περίσσεψε πολύ νόστιμες και χορταστικές!

Με τον κιμά που μας περίσσεψε, μπορούμε να φτιάξουμε σούπερ χορταστικές και νόστιμες σαρικοκιμαδόπιτες.
Πολύ καλύτερες από τα έτοιμα, (τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες κτλπ) και πολύ πιο υγιεινές φυσικά.
Αν κρίνω μάλιστα από το πόσο γρήγορα εξαφανίστηκαν, αρέσουν πάρα πολύ.
Η συνταγή, από μια καλή μου φίλη, που συνήθιζε να τις φτιάχνει στα παιδιά.
Υλικά 
  • 1/2 κιλό κιμάς κοκκινισμένος,( όπως τον φτιάχνουμε για τα μακαρόνια και προσθέτοντας μέσα ότι μας αρέσει).


Για το φύλλο

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 σφηνάκι ρακί, αλάτι και νερό όσο πάρει μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι


 Ο κιμάς μας πρέπει να είναι παγωμένος για να μη λιώσει το ζυμάρι.
 Καλό θα είναι επείσης να έχει τραβήξει τα υγρά του.
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, θα μαζέψω το καθαρό κρέας, αφήνοντας όσο μπορώ περισσότερο τη σάλτσα που έχει έξω.




Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρι το λάδι και τη ρακί. Τρίβουμε το αλεύρι να υγρανθεί με το λάδι και τη ρακί, και έπειτα βάζουμε το αλάτι, και νερό σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

 Αλευρώνουμε καλά το τραπέζι μας ή το πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.

Αν δεν μπορούμε να το ανοίξετε με ξυλίκι χρησιμοποιήστε μηχανή που ανοίγει φύλλο.
Έτσι στενόμακρες λωρίδες που βγάζει το φύλλο η μηχανή,  εξυπηρετεί στις σαρικόπιτες.
Κάντε ότι σας βολεύει περισσότερο.



Έπειτα κόβουμε το φύλλο σε στενόμακρες λωρίδες και τις λωρίδες σε μικρότερα κομμάτια όπως στη φωτογραφία.



βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια στενή λωρίδα κιμά,

κλείνουμε το ζυμάρι και τυλίγουμε σε σαρικόπιτες.


Βάζουμε άφθονο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.


Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να να φύγει το περίσσιο λάδι,

και είναι πλέον έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Είναι πράγματι πολύ νόστιμες και τραγανές ιδιέταιρα όσο είναι ζεστές. Φτιάξτε τις και θα ξετρελαθούν μεγάλοι και μικροί.




1 σχόλιο: