Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο ψητό στο αντικολλητικό χωρίς λάδι με πατατούλες και πίτα!

Ε αυτό το φαγητό αρέσει σ΄όλους ανεξαιρέτως.
Είναι κάτι σαν την μερίδα που παίρνουμε στο σουβλατζίδικο, αλλά στην πολύ πιο υγιεινή εκδοχή της, γιατί αν μη τι άλλο , ξέρουμε τι υλικά  έχουμε χρησιμοποιήσει.
Και για να λέμε και την αλήθεια, σε ποιον δεν αρέσει ένα τέτοιο φαγητό?
Υλικά

  •  κοτόπουλο στήθος, ή μπούτι (θα πρέπει ο κρεοπώλης σας να σας το ανοίξει και να σας το κοπανήσει)
  • αλάτι, θυμάρι, ρίγανη πάπρικα



και για να το συνοδεύσουμε πατάτες τηγανητές όσες θέλουμε, σουβλακόπιτες ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και γιαούρτι την ποσότητα την κανονίζετε αναλόγως τα άτομα


Καταρχάς, αλατίζουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με θυμάρι-πάπρικα-ρίγανη.
Βάζουμε το τηγάνι μας στην φωτιά να ζεσταθεί, και όταν είναι έτοιμο βάζουμε ένα ή 2-3 μποτάκια, κοτόπουλου μέσα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Είναι έτοιμο από αυτή την πλευρά, όταν ξεκολλάει από το τηγάνι.
Γυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
Δηλαδή ψήνουμε το κρέας κι από δω, μέχρι να ξεκολλάει μόνο του από το τηγάνι.
Όταν είναι έτοιμο το ξαναγυρίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά , κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε το καπάκι δυναμώνουμε τη φωτιά για 4-5 λεπτά, να κάνει  κρούστα το κρέας, και να τραβήξει τα υγρά που κατέβασε.
Αυτό ήταν είναι έτοιμο!


 Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι, και τηγανίζουμε λίγο από τη μια, και λίγο από την άλλη όσες πίτες μας χρειάζονται.
 Καθαρίζουμε ψιλοκόβουμε και τηγανίζουμε πατάτες κι εδώ, όσες μας χρειάζονται.
Και σερβίρουμε λίγες πατάτες τηγανητές με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, την πίτα με το το κοτόπουλο το μπούτι ( ή το στήθος) επάνω της, και 1-2 κ.σ, γιαούρτι

Τώρα εσείς αναλόγως τα άτομα που έχετε θα ψήσετε 2-3 μπουτάκια κοτόπουλου όλα μαζί στο αντικολλητικό σας τηγάνι με τον ίδιο τρόπο.


Καθώς επίσης και τις πίτες και τις πατάτες που σας χρειάζονται. Εδώ έχω ψήσει 2 μπουτάκια κοτόπουλου, αλλά, ξεκοκαλισμένα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. 
Αν το τηγάνι σας είναι φαρδύ δεν θα δυσκολευτείτε με την  ποσότητα.
Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο φαγητό αρέσει σε όλους ανεξαιρέτως και αφού μπορούμε να το κάνουμε γιατί να το αγοράζουμε.
Αφήστε που το δικό μας είναι πιο καθαρό-νόστιμο από οτιδήποτε αγοραστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου