Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πανεύκολη γρανίτα φράουλας μόνο με φράουλες!


Μεγάλη γιορτή σήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Την πιο απλή, την πιο φρέσκια - εύκολη -οικονομική γρανίτα φράουλα, με το  φυσικό άρωμα και τη γεύση φρέσκου φρούτου.
Πιο απλή δεν υπάρχει πιστέψτε με.
Υλικά

  • 1 κεσεδάκι ώριμες  φράουλες περίπου 1/2 κιλό
  • 3 κ.σ. ζάχαρη, ή 2
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι ότι προτιμάτε


Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, πλένουμε με το κοτσανάκι τις φράουλες , για να μην μπει μέσα του νερό.
Αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στην μέση, και τις βάζουμε το βράδυ στην κατάψυξη, αν όχι όλο το βράδυ, για 4 ώρες τουλάχιστον.
Το υπόλοιπο είναι απλά παιχνιδάκι.

Τις βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ σε σιγανή ταχύτητα.
Στην αρχή γίνονται ψιχουλιαστές, σ΄αυτό το σημείο προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι και σπρώχνουμε τα ψίχουλιασμένα κομμάτια προς τα κάτω .
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή.
Σερβίρουμε κατευθείαν γιατί είναι μια γρανίτα, που<< θέλει και απαιτεί>> άμεση κατανάλωση όπως και καθετί φρέσκο.
Και απολαμβάνουμε την πιο αρωματική-φρέσκια νόστιμη γρανίτα.
Φτιάξτε την και αν σας περισσέψει που δεν το νομίζω αποθηκεύστε την στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου