Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μοσχαράκι με άγριες αγκινάρες υπέροχο φαγητό!


Είναι η εποχή της αγκινάρας, και στο νησί μου τις τιμάμε δεόντως.
Δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίον να μην τις μαγειρεύουμε, τις τρώμε με τα πάντα, και σκέτες, με λεμονάκι, είναι απίστευτος << μεζές>>  για τσικουδιές. .
Μοσχάρι με άγριες αγκινάρες λοιπόν, ένα πολύ νόστιμο φαγητό, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της αγκινάρας.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι  από μαλακό μέρος κομμένο σε κομμάτια
2/3 της κούπας λάδι
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 άγριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1-2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες +1 κ.σ. ντοματοπελτέ , αλάτι

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τις<< τριχούλες>> αν έχουν , τις τρίβουμε με το λεμόνι, και τις κόβουμε στη μέση.


Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με το λάδι μέχρι 3-4 λεπτά, προσέχουμε να μην τα κάψουμε, γιατί θα γίνει βαρύ το φαγητό μας.
Έπειτα βάζουμε το κρέας, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά.
 Βάζουμε στην κατσαρόλα  μια κούπα νερό, και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά. ( το μοσχάρι θέλει αρκετή ώρα και σιγανή φωτιά για να καλοψηθεί, να γίνει μαλακό και τρυφερό).


Ρίχνουμε μέσα, τις αγκινάρες και τα καρότα , ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφού διαλύσουμε μέσα τους το ντοματοπελτέ.

Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ακόμα,  πάντα σε χαμηλή φωτιά, και το φαγητό μας είναι πλέον έτοιμο.
Αγαπημένο ανοιξιάτικο φαγητό, αλλά και όλου του χρόνου, αφού εμείς εδώ αποθηκεύουμε μεγάλες ποσότητες αγκινάρες στην κατάψυξη και τις έχουμε όλο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου