Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Επίκαιρο φαγητό-μεζεδάκι, πανεύκολο, και με ένα μόνο υλικό τα σπληνογάρδουμα.

 Ένας μεζές για μερακλήδες αλλά και για τους λάτρεις τέτοιων φαγητών-μεζέδων.
Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες μέσα και να έχετε  φαγητό για όλη την οικογένεια
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι εδώ στην Κρήτη τα φτιάχνουμε  μόνο με αρνίσιες-κατσικίσιες σπλήνες.

 Υλικά

  •  σπληνογάρδουμα περίπου 1 κιλό, αλάτι

.Τώρα έχουμε 2 επιλογές, ή φτιάχνουμε μόνοι μας τα σπληνογάρδουμα, ή τα αγοράζουμε από τον κρεοπώλη μας που πρέπει να είναι και της εμπιστοσύνης μας.

,
Και επί τω έργω. Αλατίζουμε τα σπληνογάρδουμα, τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο αδειάζουμε τα λίπη που έχει το ταψί, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου.
Θα δούμε πότε θα έχουν πάρει χρώμα, και
είναι έτοιμα πλέον να τα απολαύσουμε.
Εδώ πρέπει να πω ότι κάποια άλλη φορά θα τα φτιάξουμε με πατατούλες, όπως κάνουμε το ψητό.
Και με αυτό τον τρόπο γίνονται επίσης πολύ νόστιμα, και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο πιάτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου