Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Απίθανα μπισκότα με ρακόμελο έχουν άρωμα Χριστουγέννων και είναι φανταστικά!

Υπέροχα μπισκότα με ρακόμελο, που μας φέρνουν στο νου μυρωδιές Χριστουγέννων.
Τραγανά απ΄έξω αφράτα μέσα.
Είναι πανεύκολα και γίνονται στο λεπτό, και μάλιστα χωρίς μίχερ.

Υλικά

  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 4 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κ.σ. κακάο, 1/3 κ.γ γαρίφαλο και 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2/3 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι ρακόμελο
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 μπέικι
  • 1 κ.γ. σόδα θα τη διαλίσουμε σε λίγο χυμό από πορτοκάλι
  • αλεύρι όσο σηκώσει (3/4 του πακέτου ίσως και λίγο παραπάνω) ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια


Ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κακάο, την πορτοκαλάδα, (αφήνουμε λίγη για να διαλύσουμε τη σόδα) τη φρυγανιά, το ρακόμελο, το γαρίφαλο, την κανέλα, και το μπέικι.
Έπειτα την σόδα αφού τη διαλύσουμε πρώτα σε λίγο χυμό πορτοκαλιού και τα καρύδια.
Ένα καλό ανακάτωμα να ενωθού και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι περίπου 3/4 του πακέτου ίσω και λίγο παραπάνω θα δείτε στο ζύμωμα.


Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι μαλακή.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πατάμε με το δάχτυλο στο πάνω μέρος.
Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Γίνονται τραγανά απ΄έξω και αφράτα μέσα.
Μοσχομυρίζουν, είναι πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα κ φέρνουν στο νου μυρωδιές από Χριστούγεννα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου