Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Κρητικό λουκάνικο η παράδοση της Κρήτης το καλεί μέρες που είναι!


Ε, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λουκάνικο και απάκι και τσιλαδιά (να μην συνεχίσουμε με άλλα και) πολύ απλά δεν νοείται.
Γνήσιο χωριάτικο, καπνιστό, ξιδάτο λουκάνικο, σε αντικολλητικό τηγάνι.
Πάμε λοιπόν να το τηγανίσουμε!



Αγοράζουμε το λουκάνικο από παραδοσιακό κρεοπωλείο.
Το βάζουμε σε μπολ και το ξεπλένουμε με κρασί (έτσι έκανε πάντα ο παππούς μου).
Βάζουμε το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά, και όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το λουκάνικο μέσα.
Ψήνουμε έτσι τη μια πλευρά για 5 λεπτά, και μετά το γυρίζουμε. ( με προσοχή μην το σπάσουμε ), Κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι, και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
 Και ιδού το αποτέλεσμα . Σας πληροφορώ μοσχομυρίζει το σπίτι!!!
Μπορείτε αν θέλετε να το τηγανίσετε και κανονικά, βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Εγώ ανακάλειψα αυτόν τον τρόπο, και μου αρέσει, αλλά και με βολεύει πολύ.
Άλλωστε το λουκάνικο έχει το δικό του λίπος, δεν χρειάζεται περισσότερο κατά τη γνώμη μου βέβαια
Και τι υπέροχος κρασομεζές -τσικουδομεζές είναι τούτος, αλλά και τι συνοδευτικό σε όσπρια και χορταρικά!!!.

2 σχόλια:

  1. χρονια πολλα με υγεια χαρα και ευτυχια.να περνατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή