Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σφουγγάτο κατσαρόλας το φαγητό της γιαγιάς!!!!

Παραδοσιακό -παλιό -αγαπημένο -εύκολο-θρεπτικό υγειινό.
Ένα σφουγγάτο θα λέγαμε στην πιο υγιεινή μορφή του πιο χορταστικό για μια οικογένεια ότι χρειαζόταν εκείνα τα δύσκολα χρόνια των παπουδογιαγιάδων μας.
Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για τούτο το φαγάκι?
Το αγαπημένο της μητέρα και της γιαγιάς μου.
Λαδάκι, λίγες πατάτες λίγα κολοκυθάκια κάνα δυο ντομάτες και αυγουλάκια και έτοιμο.

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλικομένο
  • 1/2 κούπα λάδι,
  • 3 αυγά
  • 2 ώριμες ντομάτες τις οποίες θα σφίξουμε να φύγουν πρώτα τα υγρά τους, και μετά θα τις τρίψουμε, αλάτι, και πιπέρι προαιρετικά

 Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια με τις πατάτες κομμένα σε ροδέλες όπως είπαμε, και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά..
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά να ψηθούν τα υλικά μας, αλλά να κρατάνε λίγο..


Όταν είναι έτοιμο
χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Έτοιμο το σφουγγάτο κατσαρόλας.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο πιπέρι επάνω.
Είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό και χειμωνιάτικο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου