Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟ.


Και μια που αποφάσισε να μας επισκεφτεί το φθινόπωρο,  ας βράσουμε μοσχαράκι με λαχανικά και στο ζουμάκι του τι πιο απλό?
Ξινόχοντρο με ρυζάκι, ζεστό θρεπτικό νόστιμο φαγητό, για βροχερές ημέρες όπως σήμερα!  


  • Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια από μαλακό μέρος
  • 2-3 κομμάτια σέλερι
  • 3 μέτρια καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, αλάτι, λάδι, λεμόνι
  • 4 κομμάτια ξινόχοντρο, και μισή κούπα ρύζι κίτρινο                                                                                                                                                          

Βάζουμε το μοσχάρι να βράσει και όταν αρχίζει να βγάζει αφρό το ξαφρίζουμε καλά καλά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά  




Έπειτα καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε, και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας.
Αλατίζουμε, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20-25 λεπτά.
Με μια τρυπιτή κουτάλα βγάζουμε κρέας- λαχανικά από την κατσαρόλα, και περιχύνουμε με λαδάκι και λεμόνι.
Σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας, και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι να βράσει μόνο του για 7 λεπτά,  έπειτα
τρίβουμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε μέσα και τον ξινόχοντρο.
Μαγειρεύουμε τη σούπα μας για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.



Μπορούμε αν θέλουμε, να τρίψουμε και φρέσκο πιπέρι πάνω στην σούπα, της πηγαίνει πολύ.           
Είναι μια άλλη εκδοχή κρεατόσουπας, που συνηθίζουμε πολύ να φτιάχνουμε εδώ, ειδικά όταν κάνει κρύο και θέλουμε ένα φαγητό, να μας ζεστάνει. Είναι νόστιμο υγιεινό θρεπτικό φαγητό!                   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου