Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ένα κέικ λίγο απ΄όλα αφράτο-αρωματικό!



Έπειτα από μια αρκετά μεγάλη απουσία,, είπα να επιστρέψω με μια γλυκιά αυνταγούλα παρόλο που το φετινό καλοκαιράκι, ήταν για διάφορους λόγους αρκετά δύσκολο.
Κέικ λίγο απ΄όλα λοιπόν, και για να μην μακρηγορώ ας πάμε να το φτιάξουμε.

Υλικά
2/3 της κούπας λάδι
1 2/3 της κούπας ζάχαρη
1/2  κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 φακελάκι βανίλια και ξύσμα από μισό πορτοκάλι
4 αυγά
1 κόκκινη φαρίνα+ 1κ.γ μπέικιν
4 κ.σ κακάο και 3 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. καρύδα



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε,τα αυγά το γιαούρτι και τέλος την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας
Τέλος βάζουμε την φαρίνα και το μπέικιν αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε.
Λαδώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μισό μείγμα.

Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο, τις 3 κ.σ. τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε
μέχρι να έχουμε αυτό το σοκολάτένιο μείγμα.
Αδειάζουμε το σοκολατένει μείγμα πάνω στο μείγμα βανίλιας και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικάτα δυο μείγματα έτσι ώστε να δημιουργηθούν σχέδια στο κέικ.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Και έχουμε αυτό το σούπερ αφράτο πεντανόστιμο
αρωματικό κέικ. Φτάξτε το και θα δείτε πόσο αφράτο νόστιμο και γεμάτο αρώματα είναι, αφού περιέχει βανίλια -ξύσμα- πορτοκαλιού- καρύδα και κακάο.

4 σχόλια:

  1. μια απορια σχετικα με το ενα φακελακι βανιλια εννοεις το ανθος αραβοσιτου η το αλλο το κυλινδρικο με το κοκκινο καπακι? Μαιρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι το άνθος, το κυλινδρικό με το κόκκινο καπάκι που λες, υπάρχει και σε φακελάκι και είναι για ένα κέικ.
    Αν δεν μπορείς να το βρείς, χρησιμοποίησε 3 κυλινδικές βανίλιες με το κόκκινο καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή