Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μόλις ετοιμάστηκαν.
Ζεστά ζεστά, μοσχομύρισε το σπίτι.
Πάμε να κάνουμε γρήγορα την πανεύκολη συνταγούλα .
Προλααίνετε να τα φτιάξετε.
Α! ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΑΓΆΝΑ ΜΑΣ .
Μόνο το φούσκωμα της ζύμης  μας καθυστερεί, και θα την αναρτήσουμε κι αυτή σύντομα.
Είναι τρομερά εύκολη και πολύ νόστιμη!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα)
  • 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες επίσης ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κούπα ντοματοχυμό (εγώ χρησιμοποίησα σάλτσα ντομάτας που είχα κάνει και συσκευάσει το καλοκαίρι σε μπουκάλια συνταγή εδώ)
  • αλάτι, 1 σφηνάκι ούζο, πιπέρι, λίγο θυμάρι



Ξεπαγώνουμε τα μύδια.
Καθαρίζουμε τις τριχούλες που έχουν, τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι με το λάδι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και το αλάτι,
Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο και έπειτα προσθέτουμε τα μύδια.
Ανακατεύουμε ψήνουμε για 10 λεπτά.
Τέλος σβήνουμε το φαγητό με το ούζο, και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι επάνω του, και πασπαλίζουμε  με λίγο θυμάρι.
Το αφήνουμε στο μάτι για 5-6 λεπτά ακόμα, και είναι έτοιμο.
Είναι ένα πολύ εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, και νηστήσιμο φαγητό.
Μέρα που είναι σήμερα φτιάξτε το,
Γίνεται πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου