Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΟΥΡΛΙΑ!

Ένα υγιεινό κολατσιό ή πρωινό για εμάς και τα παιδιά μας. Αφράτα φουσκωτά μοσχομυριστά!

Υλικά

  • 1 ποτήρι κανελόζουμο (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει 1 ξυλάκι κανέλα) θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειαστεί
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη και 1 κ. σ. για το προζύμι
  • 700 γρμ. αλεύρι και 2/3 της κούπας για το προζύμι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 1 κ. γ. κανέλα, 1/3 κ. γ γαρίφαλο και λίγο αλάτι



Σε μια λεκάνη βάζουμε το μισό ποτήρι το χλιαρό κανελόζουμο, με τη 1 κ. σ. ζάχαρη ,τη μαγιά, και ανακατεύουμε . Τέλος τα 2/3 της κούπας το αλεύρι, ανακατεύουμε και κάνουμε το προζύμι.

Όταν φουσκώσει το προζύμι,
βάζουμε τη ζάχαρη το λάδι, τη κανέλα το γαρίφαλο, και το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε το κανελόζουμο (πάντα να είναι χλιαρό) που έμεινε, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό και δεν φτάσει το κανελόζουμο, προσθέτουμε χλιαρό νερό.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο

κάνουμε μπαλάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με το χέρι, και απλώνουμε πάνω σταφίδες.
Τυλίγουμε το φύλο τα πλάθουμε σε κορδόνι
και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.

Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολα. Περιμένουμε να φουσκώσουν, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και στους 150 για άλλα 15.

Όπως βλέπετε είναι έτοιμα, φουσκωτά, αφράτα, και διπλάσια σε όγκο.

Φτιάξτε τα δεν έχουν κόπο, λίγο χρόνο χρειάζονται, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας και οι δικοί σας άνθρωποι θα ξετρελαθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου