Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ

Νόστιμα λίγο ακανόνιστα και μια εύκολη εκδοχή για σου.
Άλλωστε αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εύκολα φαγητά και γλυκά έτσι ώστε να κερδίζουμε και χρόνο και κόπο.
Αλλά και να μην χάνουμε σε νοστιμιά βέβαια.

Υλικά για τα σου

  • 100 γρμ. βιτάμ όχι soft
  • 1 κούπα νερό, μια κούπα καλά γεμάτη αλεύρι, και λίγο αλάτι
  • 5 αυγά

  • Υλικά για την κρέμα
  • 4,5 κούπες γάλα
  • 3,5 κ. σ. αλέυρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1/2  κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • και ζάχαρη άχνη για το τέλος




Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ με το νερό και όταν είναι έτοιμα με μια κίνηση ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις
και όταν το ζυμάρι γίνεται όπως βλέπετε μια μπάλα  είναι έτοιμο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά σ΄ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο ζυμάρι μας σιγά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν.

Και να γίνουν όπως βλέπετε. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει,

και το βάζουμε σ΄ένα σακουλάκι για τρόφιμα.
Κόβουμε τη μια του άκρη και το χρησιμοποιούμε ως κορνέ. Βάζουμε λαδόκολλα σ΄ένα ταψί και με το κορνέ που φτιάξαμε, αραδιάζουμε μικρά μπαλάκια ζύμης επάνω.
 Όχι κοντά γιατί θα κολλήσουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250 βαθμούς για 17 λεπτά, και 10 λεπτά ακόμα στους 160, για να<<στεγνώσουν>>
Αφήνουμε να κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση.
Φιάχνουμε την κρέμα που είναι ακριβώς η μισή δόση της πανεύκολης κρέμας ζαχαροπλαστικής, η συνταγή, και οδηγίες για να τη φτιάξετε, είναι  εδω.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, όχι πολύ, γιατί θέλουμε να κολλήσει πάνω στα σου.
Κάνουμε ένα κορνέ με τον ίδιο τρόπο που κάναμε παραπάνω, και βάζουμε μέσα την κρέμα.
Παίρνουμε ένα ένα τα σουδάκια μας, και τα γεμίζουμε με κρέμα.
Όταν τελειώσουμε τα πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε. Συγνώμη από τη βιασύνη μου δεν τράβηξα φωτογραφίες
των σου στο ταψί και όταν τα γέμιζα με την κρέμα.
Αλλά νομίζω ότι σας έγραψα όσο περισσότερο αναλυτικά μπορούσα τον τρόπο που τα έφτιαξα.
Επίσης το κόλπο με τη σακούλα που την μετατρέπουμε σε κορνέ κάνει πανεύκολη τόσο την παρασκευή των σου, όσο και το γέμισμά τους με κρέμα.
Πιστέψτε με έχω χρησιμοποιήσει το κουτάλι για να φτιάξω σουδάκια,  και  να τα γεμίσω με κρέμα και είναι αφάνταστα χρονοβόρος αυτός ο τρόπος.
Καλή σας επιτυχία αν τα φτιάξετε.
Πάντως είναι πολύ νόστιμα.
Επίσης αν δεν θέλετε να φτιάξετε εσείς κρέμα για να τα γεμίσετε, μπορείτε να πάρετε έτοιμη και απλά να την χτυπήσετε με γάλα.
Εγώ δεν το κάνω, γιατί αυτή η κρέμα που φτιάχνω κολλάει πάνω στα γλυκά, και δεν τρέχει, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις έτοιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου