Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένα πολύ νόστιμο αφράτο κέικ, με κομμάτια σοκολάτας που σίγουρα θ΄αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ε νομίζω χρειαζότανε και ένα γλυκό. Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν.


Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 και2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι up και 2 κ. γ μπέικι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 1/4 της κούπας γάλα
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 βανίλια
  • 100 γρμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σφηνάκι λικέρ λεμόνι, ή πορτοκάλι, ή κονιάκ, ότι έχετε

 Αυτή είναι η κούπα που μετράω συνήθως τα υλικά μου.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν

Προσθέτουμε το γιαούρτι

το γάλα το λικέρ και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα,

και τέλος το ελαιόλαδο.
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο
λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί το βάζουμε μέσα και
ρίχνουμε επάνω διάσπαρτα τα κομμάτια της κουβερτούρας τα οποία βοηθάμε
με ένα μαχαίρι να μπουν λίγο, μέσα στο μείγμα. Μη φοβάστε το κέικ θα φουσκώσει, και αυτά θα κρυφτούν μέσα ούτως ή άλλως.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, και στους 160 για άλλα 30 περίπου
.
Όπως βλέπετε φουσκώνει αρκετά.
Καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν βγει στεγνή είναι ψημένο, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αν θέλουμε έξτρα σοκολάτα, λιώνουμε 100 γρμ. κουβερτούρα και την απλώνουμε επάνω.

Εγώ το άφησα έτσι γιατί σ΄αυτό το συγκεκριμένο κέικ δεν ήθελα περισσότερη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pay to click