Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΕ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ - ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!

Με ελάχιστα υλικά, και χωρίς κόπο φτιάχνεται η κρεμούλα αυτή που χρησιμοποιώ συνήθως στα γλυκά μου. Ταιριάζει πολύ σε όλα τα γλυκά του ψυγείου, γιατί δένει  όσο πρέπει δεν είναι ρευστή, ότι χρειάζεται ακριβώς, στα τρίγωνα Θεσσαλονίκης, σε κορμούς, τούρτες, τάρτες, εκλέρ κ.λ.π.
Η διαδικασία για να φτιαχτεί απλή,τα υλικά που χρειάζονται θεωρώ ότι υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Όσο δε για το κόστος παρασκευής της περίπου 3,5 ευρώ και μιλάμε για μεγάλη ποσότητα κρέμας, ικανής να καλύψει ένα μεγάλο ταψί με μπισκοτογλυκό του ψυγείου. Η  συνταγή θ΄αναρτηθεί προσεχώς. Μέχρι τώρα φτιάξαμε γλυκό του ψυγείου με έτοιμη κρέμα.  Την επόμενη φορά θα το φτιάξουμε με σπιτική,  αλλά σε κάποια άλλη ανάρτηση. Βλέπετε ο χρόνος είναι περιορισμένος και δυστυχώς καθυστερεί η ανάρτηση νέων συνταγών. Ελπίζω αργότερα να έχω περισσότερο χρόνο.Η μαγειρική είναι ευχαρίστηση, έμπνευση, δημιουργία, χαλάρωση, προσφορά αγάπης στους ανθρώπους που αγαπάμε, φροντίδα ..... και πολλά άλλα.


Υλικά
  • 9 κούπες γάλα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 7 γεμάτες κ. σ. αλεύρι
  • 3 γεμάτες κ. σ. κορν φλάουρ
  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • και αν τη θέλετε πιο πλούσια 2 κ. σ. βιτάμ
Κρατάμε μια κούπα γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να βράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μη μας τσικνώσει.

Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα ή μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά (δε χρειάζεται μίξερ με το σύρμα) και όταν ενοποιηθούν ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα και το κορν φλάουρ.
Επειδή το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό βάζουμε μέσα σιγά σιγά την κούπα το γάλα που κρατήσαμε ανακατεύοντας πάντα να διαλυθούν καλά  τα υλικά.  Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι

και μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Πολύ γρήγορα θα δείτε να πήζει. Όταν έχει πήξει αρκετά, την  κατεβάζουμε από το μάτι και σ΄αυτή την φάση, αν θέλουμε προσθέτουμε το βιτάμ, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αυτό ήταν, έτοιμη η κρέμα μας, για να την χρησιμοποιήσουμε. Κρύα, ή ζεστή, αναλόγως το γλυκό που θέλουμε να φτιάξουμε, χωρίς πολλά πολλά, απλή και εύκολη.
Εδώ θέλω ακόμα να σας πω ότι η συγκεκριμένη κρέμα όταν κρυώσει δεν τρέχει <<στέκει>> στο γλυκό που θα την βάλουμε μένει σταθερή.

4 σχόλια:

  1. καταπληκτικη συνταγη την πετυχα με την πρωτη φορα και ηταν πεντανοστημη συγχαρητηρια σε αυτον που την δημοσιευσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Η κρέμα φαίνεται πολύ γευστική. Τι εννοείτε όμως όταν λέτε ένα φακελάκι βανίλια; Εγώ γνωρίζω τους άσπρους κυλίνδρους με το κόκκινο καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και σε σένα. Το ίδιο είναι. Υπάρχει βανίλια και σε φακελάκι και είναι 1 δόση. Για να μην μπερδεύεσαι βάλε 4 βανίλιες απ΄αυτές που λές

    ΑπάντησηΔιαγραφή