Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Υλικά

  • 4 κ. σ. λάδι
  • 1 μέτρια τριμμένη μελιτζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι κίτρινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό




Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το βάζουμε μέσα, μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά και την μελιτζάνα.
Ανακατεύουμε και βάζουμε και το μαϊντανό.
Αφήνουμε τα λαχανικά να σωταριστούν σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά
Έπειτα βάζουμε μέσα 2 φλιζτανάκια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι
(Το ρύζι και το νερό μετρήθηκαν με αυτό το φλιτζάνι.)
Βράζουμε το ριζότο μας για 7-8 λεπτά έτσι ώστε το ρύζι να είναι σπυρωτό, αλλά το φαγητό μας να έχει και ζουμάκι να μην είναι στεγνό.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο φαγάκι  τώρα που υπάρχουν ακόμη άφθονα λαχανικά.
















2 σχόλια:

  1. Αυτό κοπέλα μου ούτε ριζότο ούτε πιλάφι είναι. Το ριζότο έχει συγκεκριμένη παρασκευή. Μη τα λέμε ριζότα όσα έχουν ρύζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή