Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο είναι πολύ τραγανές, νόστιμες, και φοβερός ρακομεζές
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε για να ξεπικρίσουν αλλά και για να τραβήξουν λιγότερο λάδι.Τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τις πλένουμε τις στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά, τις αλατίζουμε και βάζουμε το λάδι στο τηγάνι.
Μέχρι να κάψει το λάδι σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 1/2 κούπα νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά την φαρίνα μέχρι να κάνουμε ένα αραιό χυλό.
Βουτάμε τις μελιτζάνες στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και
ορίστε το αποτέλεσμα. Πεντανόστιμες τραγανές μελιτζάνες ένα απίθανος καλοκαιρινός μεζές.
- Υλικά
- 2-3 φλάσκες μελιτζάνες
- αλάτι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρνάπ)
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις αλατίζουμε για να ξεπικρίσουν αλλά και για να τραβήξουν λιγότερο λάδι.Τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τις πλένουμε τις στραγγίζουμε να φύγουν τα νερά, τις αλατίζουμε και βάζουμε το λάδι στο τηγάνι.
Μέχρι να κάψει το λάδι σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 1/2 κούπα νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά την φαρίνα μέχρι να κάνουμε ένα αραιό χυλό.
Βουτάμε τις μελιτζάνες στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και
ορίστε το αποτέλεσμα. Πεντανόστιμες τραγανές μελιτζάνες ένα απίθανος καλοκαιρινός μεζές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου