Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ




  • Υλικά για το προζύμι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • περίπου 2/3 της κούπας αλεύρι

  • Υλικά για την ζύμη
  • 4 κ. σ. λάδι
  • 2 1/2 -3 κούπες αλεύρι 
  • αλάτι

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη τη μαγιά και το αλεύρι και περιμένουμε να φουσκώσει.
Όταν έχει φουσκώσει και είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι μια κούπα αλεύρι για να ρίξουμε επάνω του το αλάτι (δεν θέλουμε ν πάει επάνω στη μαγιά)


 και ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι μαλακιά. Την σκεπάζουμε με ένα πετσετάκι
και όταν φουσκώσει την μοιράζουμε σε 2-3 μπάλες αναλόγως με το μέγεθος των ταψιών που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ χρησιμοποίησα ένα στρογγυλό και ένα τετράγωνο ταψί.

Λαδώνουμε καλά τα ταψιά μας και τα χέρια μας (έτσι δεν θα κολλάει η ζύμη στα χέρια μας) και απλώνουμε την μια <μπάλα> από ζύμη σιγά σιγά με τα χέρια μας στο ταψί.Είναι πάρα πολύ εύκολο αρκεί να έχουμε λαδώσει καλά και τα χέρια μας και το ταψί μας.
Αφού τελειώσουμε (εδώ βλέπετε το τετράγωνο ταψί ) την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 6 μόνο λεπτά.

Μετά την βγάζουμε από το φούρνο (εδώ είναι η βάση πίτσας που έκανα στο στρογγυλό ταψί μου)


και όταν κρυώσει την βγάζουμε από το ταψί την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν τη χρειαστούμε απλά την βγάζουμε βάζουμε επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας και την βάζουμε στο φούρνο όπως είναι δεν περιμένουμε να ξεπαγώσει στους 180 βαθμούς για 15 λεπτα και έπειτα κανονικά στους 200 μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου