Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΥΚΟΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΦΑΚΕΣ



Υλικά

  • 1/2 κιλό φακές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 3 ώριμες ντομάτες και μια κουταλία ντοματοπελτέ
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κ.σ ξύδι αλάτι και λίγο θυμάρι

Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ,τα καρότα και τις σκελίδες το σκόρδο.Προσθέτουμε νερό να καλύπτει τις φακές μας περίπου 2 δάχτυλα και τις βράζουμε για 30 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.


Τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε μέσα τους καλά το ντοματοπελτέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα δαφνόφυλλα. Ανακατεύουμε το φαγητό μας και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα.  Τέλος βάζουμε το ξύδι και λίγο θυμάρι αφήνουμε το φαγητό  στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα Ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και  

έτοιμες οι φακές μας.
Εγώ πλένω καλά τις φακές πριν τις βράσω. Μετά που θα βράσουν δεν τις σουρώνω .Θεωρώ ότι έτσι γίνονται νοστιμότερες και διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο και θρεπτικό πιάτο! Ευχαρίστως να αναρτήθεί η Συνταγή σας στη Σελίδα μας το φθινόπωρο:
    www.facebook.com/CountryHomeCook

    ΑπάντησηΔιαγραφή