Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ!





Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 αυγά 
  • το χυμό 2 λεμονιών 
  • αλάτι





Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει το φαγητό.Μετά βάζουμε 1 ποτήρι νερό στην κατσαρόλα αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 20 λεπτά.Σ΄αυτό το διάστημα πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια.
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα μαρούλια.


Τα αφήνουμε να βράσουν με το ζουμάκι που έχει ένα πεντάλεπτο
και ξαναβάζουμε το κατσικάκι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμα.


Μετά χτυπάμε τα αυγά (πρώτα τα ασπράδια και μετά προσθέτουμε τους κρόκους) Ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι  της κουζίνας και με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε σιγά σιγά (για να μην κόψει)  ζουμάκι από το φαγητό στο αυγολέμονο. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό. Κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να πάει παντού το αυγολέμονο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει μια βράση ακόμα
και είναι έτοιμο.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pay to click