Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Κατσικάκι στο φούρνο οφτό όπως το μαγειρεύουμε στα τραπέζια μας.

   .                                        




Είναι ο τρόπος που ψήνουμε το κρέας στα τραπεζώματα που κάνουμε.                                                                                                      .
Το κρέας χωρίζεται σε 4 γουλίδια (κομμάτια) 2 μπροστινά και 2 πισινά                                              
Εδώ όπως βλέπετε έχω βάλει στο ταψί 2 γουλίδια 1 μπροστινό και ένα πισινό                                  
Πάμε λοιπόν να δούμε πως ψήνεται                      .                                                                                .                      .     
    
Υλικά

  • Μισό αρνάκι ή κατσικάκι και αλάτι 




Χωρίζουμε το κρέας μας σε 2 κομμάτια το μπροστινό και το πισινό κομμάτι (γουλίδι).Το αλατίζουμε πολύ μα πολύ καλά γιατί το περισσότερο αλάτι θα φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και έπειτα συνεχίζουμε στους 220 να ροδίσει από τη μια πλευρά για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά.
Αδειάζουμε τα λίπη που έχει το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στους 250 για 10 μέχρι να δούμε ότι έχει πάρει χρώμα και απ' αυτή την πλευρά.
ΚΑΙ έτοιμο ροδοκόκκινο και <<μελωμένο>> χωρίς πολύ λίπος γιατί όπως είπαμε όταν γυρίζουμε το κρέας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά αδειάζουμε το λίπος από το ταψί δεν θέλουμε να ψηθεί επάνω με το λίπος του.


Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες η πατάτες φούρνου οι οποίες έχουν κι αυτές μια ιδιαιτερότητα (θα μιλήσουμε άλλη φορά γι΄αυτές) και διάφορες σαλάτες και τυριά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου