Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Cosmos

Translate

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑ!





Μιας και πιάσαν οι ζέστες και οι υπογλυκαιμίες,  ας φτιάξουμε ένα δροσερό πανεύκολο γλυκάκι του ψυγείου, που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις αφού είναι φτωχό σε θερμίδες.Καλοκαίρι είναι ας έχουμε τη δικαιολογία ότι προσέχουμε και λιγάκι. 






  • Υλικά
  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά
  • μισό κιλό γιαούρτι 2%
  • 1 κ. σ ζάχαρη άχνη
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει 

Διαλύουμε το ζελέ με ένα ποτήρι βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε 2/3 του ποτηριού παγωμένο νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βάζουμε μέσα το γιαούρτι  και την άχνη και ανακατεύουμε να ενωθούν πολύ καλά .
Μοιράζουμε το γλυκό μας σε ατομικά μπολάκια. Το βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη και έπειτα στην συντήρηση και το αφήνουμε να πήξει.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε πιατάκια και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι, βύσινο ή ότι άλλο προτιμάμε.
Είναι πολύ νόστιμο ελαφρύ και δροσερό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου