Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μοσχαράκι λεμονάτο !

 


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια το χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι, λίγο θυμάρι πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι που θα διαλύσουμε σε 1/2 κούπα νερό


Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε προηγούμενα ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε το μοσχάρι, και αλατίζουμε συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για 5-6 λεπτά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει το φαγητό. Βάζουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 45 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.


Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο ανακατεύουμε το αλεύρι με το χυμό του λεμονιού και το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.


Κουνάμε την κατσαρόλα μας δεξιά αριστερά να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Έτοιμο το φαγητό μας!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου