Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Καλιτσούνια ανεβατά πολύ αφράτα!


Υλικά

  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα)
  • 1 και1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαχλέπι 
  • 1 /2 κ. γ. μαστίχα
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά και 1 ακόμα για να τα αλείψουμε στο τέλος
  • 1 κ.γ μπέηκι
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 2 κιλά αλεύρι περίπου
για τη μυζήθρα

  • 1500 γ.μ. μυζήθρα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 2 αυγά


Ζυμώνουμε τη μυζήθρα τη ζάχαρη τις βανίλιες και τα αυγά καλά να ενωθούν.

Σε ένα μπολ  βάζουμε  το κανελόζουμο και τη 1 κούπα γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη, την μαγιά και 1 κούπα αλεύρι ανακατεύουμε και κάνουμε το προζύμι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το 1 φλιτζανάκι λάδι, τη ζάχαρη το μπέικι  1 κούπα γάλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι τις βανίλιες, και τα αυγά.
Όταν φουσκώσει το προζύμι ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μαλακή ζύμη.Τέλος προσθέτουμε και το 1/2 φλιτζανάκι το λάδι και ζυμώνουμε να αποροφιθεί. Όταν φουσκώσει η ζύμη κάνουμε τα καλιτσούνια μας
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης με το πλάστη κάνουμε κύκλους στενόμακρους.Βάζουμε μια λωρίδα μυζήθρα και κλείνουμε  αριστερά- δεξιά και πάνω- κάτω
το φύλλο.
Αφήνουμε τα καλιτσούνια μας να φουσκώσουν. Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα . Τα αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με κανέλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου