Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Facebook

make-money-234x60-2

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ




Υλικά

  • 3 νεροπότηρα λάδι
  • 2 νεροπότηρα κρασί
  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1½ νεροπότηρο σουσάμι
  • 1 μπέικη
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • 1½ πακέτο αλεύρι


Σε  ένα μεγάλο μπολ βάζουμε  τα υγρά λάδι  και κρασί .Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλύσει  έπειτα βάζουμε  το μπέικη τη σόδα το γαρίφαλο  το σουσάμι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά .

Αρχίζουμε  να ρίχνουμε το αλεύρι και να ζυμώνουμε . Όταν  βάλουμε όλο το αλεύρι ζυμώνουμε καλά μέχρι να το τραβήξει όλο και να είναι έτοιμη η ζύμη μας κι αρχίζουμε  να πλάθουμε τα κουλούρια και να τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε η την βάζουμε στο μύλο .

Σε ταψάκια  βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε τα κουλούρια πάνω  και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pay to click