Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο μούρλια φαγητό!






Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 και 1/2 κιλά πατάτες
  • αλάτι θυμάρι ρίγανη
  • το χυμό από 2 λεμόνια




Πλένουμε το κρέας το βάζουμε στο ταψί και το αλατίζουμε. Δεν του βάζουμε καθόλου μπαχαρικά στα αρνιά μας και στα κατσίκια μας εδώ βάζουμε μόνο αλάτι. Τα κρέατα είναι του αορήτικα (του βουνού) πάρα πολύ νόστιμα.


Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τι πατάτες στο πάχος που βλέπετε. Ρίχνουμε, ρίγανη θυμάρι και αλάτι .Ανακατεύουμε τις στρώνουμε πάνω στο κρέας. Τέλος προσθέτουμε το λάδι με 1 1/2 κούπα νερό.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Έπειτα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε το κρέας πάνω από τις πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το κρέας από αυτή την πλευρά.


Ξαναγυρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσει και η πλευρά τους που ακουμπούσε στις πατάτες. Ρίχνουμε και το χυμό από τα λεμόνια και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.

Έτοιμο το ψητό μας και πολύ νόστιμο<< μελωμένο>> έτσι λέμε τα φαγητά μας όταν είναι καλοψημένα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου