Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πιπεριές Φλωρίνης














Νόστιμο ορεκτικό







Διαλέγουμε μεγάλες πιπεριές.
Τις πλένουμε τοποθετούμε λαδόκολλα χαρτί σε ένα ταψί και τις βάζουμε πάνω.
Έχουμε ανάψει το φούρνο μας στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Θέλουμε δυνατή θερμοκρασία ώστε να ξεροψηθούν από την επάνω πλευρά και έπειτα να τις γυρίσουμε από την άλλη.
Προσοχή δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ γιατί θα μπουν στο ξύδι και πρέπει να κρατάνε λίγο.
Αφού ψηθούν τις τοποθετούμε σε λεκάνη και τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να φουσκώσει η φλούδα τους και να τις καθαρίσουμε εύκολα.
Αφού τις καθαρίσουμε και αφαιρέσουμε και τα σπόρια τους 
Τις  αλατίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Έπειτα τις τοποθετούμε σε καθαρά βάζα τα οποία γεμίζουμε με ξύδι φροντίζοντας να αφήσουμε ένα κενό στο βάζο για να τις σκεπάσουμε με ελαιόλαδο (είναι βασικό να μην φαίνονται οι πιπεριές να τις σκεπάζει το λαδί αλλιώς θα χαλάσουν)
Τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε κόκκους πιπέρι μέσα και οι πιπεριές μας είναι έτοιμες για φάγωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου