Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Γιαούρτι σπιτικό








Υλικά

  •  1 ½ λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρμ. Γιαούρτι στραγγιστό


Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό, δηλαδή αν βάλουμε μέσα το δάχτυλο μας να είναι ζεστό χωρίς να μας καίει.

Σε ένα μπολ διαλύουμε το γιαούρτι με μια κούπα από το χλιαρό  γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα μας ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το περιεχόμενο σε πιάτα η μπολ κατά προτίμηση πήλινα.

Τα βάζουμε στο φούρνο πολύ χαμηλά στους 50 βαθμούς για 2 ώρες .Μετά το αφήνουμε στην κουζίνα χωρίς να το πειράξουμε μέχρι να κρυώσει καλά θέλει ώρες για να κρυώσει(εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα και το βάζω στο ψυγείο το πρωί) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου