Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κατσίκα κοκκινιστή όπως την έκανε η γιαγιά μου αλλά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!







Υλικά:

  • 2 κιλά κατσίκα κομμένη μικρά σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κούπα ελαιόλαδο

Η συνταγή μας είναι όπως θα δείτε απλή και με ελάχιστα υλικά
Βλέπετε η σοφία η  των παλιών με  λίγα υλικά, με ότι διέθεταν, έκαναν θαύματα.
Ας αρχίσουμε λοιπόν:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λαδάκι μας  προσέχοντας πάντα να μην τα κάψουμε. Έπειτα προσθέτουμε την κατσίκα μας και την τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια για ένα δεκάλεπτο ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσέχοντας να μη μας τσικνώσει.   
Κλείνουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την φωτιά  μας πολύ έτσι ώστε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να κατεβάσει τα δικά του ζουμάκια για να ψηθεί. Στην περίπτωση που μείνει  χωρίς ζουμί και δεν έχει ψηθεί προσθέτουμε λίγο ΖΕΣΤΟ νερό έτσι ώστε να μη σταματήσει να βράζει το φαγητό.

Όταν το κρεατάκι μας είναι ψημένο προσθέτουμε τις τριμμένες  ντομάτες με το ντοματοπελτέ διαλυμένο μέσα τους,  δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 με 6  λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα. Έτοιμο το φαγητό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου