Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο



Υλικά
  • 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • Ι 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κανελόζουμο (νερό βρασμένο με ένα ξυλάκι κανέλας)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μπέικη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 κοφτό κ.γ. σόδα
  • 100 γ.μ. σταγόνες σοκολάτας
  • 3 2/3 της  κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά και τη ζάχαρη.
Από την πορτοκαλάδα κρατάμε λίγη στο ποτήρι
διαλύουμε μέσα τη σόδα και τη ρίχνουμε στα υγρά. 
 
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο το μπέικη και τις βανίλιες .
Ενώνουμε τα 2 μείγματα ανακατεύουμε ,προσθέτουμε τις σταγόνες της σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού.




Λαδώνουμε μια φόρμα , βάζουμε το κέικ μας μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και στους 150 για 15 λεπτά ακόμη
.Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν είναι έτοιμο κλείνουμε το φούρνο αλλιώς 
ψήνουμε μέχρι να το τρυπάμε με την οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου