Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ρυζόγαλο

 Γλύκισμα για όλες τις ώρες. Θρεπτικό, γευστικό και υγιεινό.



Υλικά:
  • 1 1/2 λίτρο  κατσικίσιο γάλα
  • 5 κ.σ ζάχαρη γεμάτες
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2   κούπα ρύζι καρολίνα
  • και κανέλα


Κρατάμε ένα ποτήρι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράζει με το νερό. Βάζουμε από πάνω λίγο αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας τσικνώσει (πιάσει). Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει.

Μόλις το ρύζι είναι ψημένο, όχι στακωμένο, βάζουμε το ποτήρι το γάλα που έχουμε κρατήσει (έτσι το ρυζόγαλο μας αποκτάει περισσότερη κρέμα). Το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά και το κατεβάζουμε από το μάτι. Το σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλίζοντας το από πάνω με αρκετή κανέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει (μην σας φανεί νερουλό, όταν περάσει λίγη ώρα το ρύζι θα δέσει με το γάλα και θα κάνει μια ωραία κρέμα). Έτοιμο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου