Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καλαμαράκια του κουτιού με πατάτες








Υλικά
  • 2 κουτιά καλαμάρια
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2/3  της κούπας λάδι
  • 2/3 της κούπας ντοματοχυμό
  • 1 φύλο δάφνης
  • 2-3 μπαχάρια
  • Αλάτι πιπέρι

Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βάζουμε και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια,  αλατίζουμε , ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματοχυμό και 1 κούπα νερό.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.(προσθέτουμε κι άλλο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται).
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα καλαμάρια (το κόκκαλο από τη ραχοκοκαλιά τα μάτια από τα κεφάλια).
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη τα μπαχάρια και το πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα και έτοιμο το φαγητό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου