Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μπακαλιάρος παστός κοκκινιστός.





Υλικά
  • 1 μπακαλιάρος τον οποίο έχουμε στο νερό απ' την προηγούμενη μέρα να ξαλμυρίσει 
  • ή αν δεν έχουμε χρόνο αγοράζουμε 1 κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο έτοιμο για μαγείρεμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1/2 της κούπας ντοματοχυμό
  • 1 φύλλο δάφνης 2-3 μπαχάρια, και το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι


Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.Ανακατεύουμε προσθέτουμε τις πατάτες,  συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά και βάζουμε το ντοματοχυμό με 1 κούπα νερό να σκεπαστούν οι πατάτες με το ζουμί.Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
 Μετά κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον στύβουμε να μην έχει νερά τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη δάφνη και τα μπαχάρια.  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το φαγάκι μας είναι έτοιμο! Δοκιμάζουμε  και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου