Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Facebook

make-money-234x60-2

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

















Το γλυκάκι μας είναι  μια πολύ γρήγορη, εύκολη αλλά πολύ νόστιμη
 συνταγή για εκμέκ.
Με σαντιγύ είναι η μια εκδοχή και χωρίς η άλλη αφού στο σπίτι έχουμε άτομα που δεν τους αρέσει.


Τα υλικά μας:
 
  • Μια συσκευασία κανταΐφι
  • μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • μια γεμάτη κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • μια κ.σ. ζάχαρη
  • μια κ.σ κανέλα κοφτή όχι καλά γεμάτη
  • περίπου μισή φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • (εγώ χρησιμοποιώ σε όλα σχεδόν τα γλυκά μου
  • αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • είναι πολύ ελαφρύ δεν μυρίζει καθόλου
  • και είναι και πολύ υγιεινό)

Για το σιρόπι:
  • Μιάμιση κούπα νερό μια γεμάτη ζάχαρη

Για την κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε:
  • Δυο φακελάκια κρέμες στιγμής βανίλια τα οποία όμως θα
  • τα χτυπήσουμε με τέσσερις φλιτζάνι γάλα.

Τέλος για την σαντιγύ:
  • Ένα κουτί φυτική σαντιγύ, το οποίο απλά θα χτυπήσουμε  στο μίξερ μαζί με τρεις κ.σ άχνη και 2/3 της κούπας γάλα. Αν την θέλουμε πιο γλυκιά απλά αυξάνουμε την ποσότητα της άχνης .
  • Τέλος λίγο τριμμένο καρύδι για στόλισμα απλά πράγματα


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να ξεμπλέξουμε το κανταΐφι μας
Μετά βουτάμε τα δάχτυλα μας στο λαδί και φροντίζουμε να το λαδώσουμε όλο σιγά-σιγά. Θα μας μένει λάδι στην φλιτζάνι για να λαδώσουμε και το ταψί μας
(εγώ χρησιμοποίησα πυρέξ έτσι μπορώ να ελέγχω καλύτερα το ψήσιμο
αλλά και το σιρόπιασμα)
Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο ταψί από πάνω ραντίζουμε με το μίγμα (καρύδια ζάχαρη φρυγανιά) και  σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
Ταυτόχρονα βάζαμε την ζάχαρη με το νερό στη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά να κρυώσει (εγώ θέλω να είναι χλιαρό το σιρόπι και ζεστό αλλά όχι πολύ καυτό το κανταΐφι)

Αφού ψηθεί το κανταΐφι το αφήνουμε λίγο και το σιροπιάζουμε με το
χλιαρό σιρόπι.
Περιμέναμε να κρυώσει και από πάνω βάζουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει με τις κρέμες στιγμής και το γάλα
Τέλος αφού το έχουμε βάλει λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί η κρέμα στρώνουμε από πάνω τη σαντιγύ και τέλος βάζαμε  καρύδια.
Για όσους  δεν αρέσει η σαντιγύ το αφήνουμε με την σκέτη κρέμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pay to click