Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Λικέρ λεμοντσέλο σπιτικό πανεύκολο ευωδιαστό
















Υλικά:

  • Τις φλούδες από τρία λεμόνια μόνο το κίτρινο μέρος προσοχή το άσπρο πικρίζει
  • 500 γρμ. Ρακί
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη, 1 ½ νερό
Σε γυάλινο βάζο που κλείνει βάζουμε τη ρακί με τι φλούδες των λεμονιών και τις φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 2 βδομάδες ( καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η ρακί μας έχει πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα)

Τότε βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό (από τη στιγμή που θα βράσουν τα αφήνουμε στη φωτιά 4 μόνο λεπτά )
Κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά , αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο γυάλινο βάζο με τη ρακί.

 Κλείνουμε το βάζο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σουρώνουμε, βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το φυλάμε στην κατάψυξη .
Σερβίρετε παγωμένο και είναι απολαυστικό και μυρωδάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου