Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Καλώς ήλθατε στα Κρητικά τραπεζώματα.

Ευρέως διαδεδομένη σε παγκόσμιο επίπεδο η μεσογειακή διατροφή. Θεωρείτε το μυστικό της μακροζωίας, υγιεινή ζωή και μεσογειακή διατροφή. Η Κρητική κουζίνα είναι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Νόστιμες παραδοσιακές και όχι μόνο, συνταγές θα έχουν τον κύριο λόγο στο site. Σπιτικά πάντα φαγητά που προσδοκούμε να τα απολαύσετε.

Translate

Facebook

make-money-234x60-2

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


















Υλικά:

  • (αρακά, καρότο και τηγανισμένο κολοκύθι)
  • 1κιλό μοσχάρι(κατά προτίμηση ποντίκι που είναι μαλακό)
  • ½ kg αρακά
  • 4 κολοκύθια μέτρια
  • 4 καρότα μέτρια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1κ.σ  ντοματοπελτέ
  • 1 κούπα ελαιόλαδο


Βάζουμε στο τσουκάλι το λάδι  με το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)και τα τσιγαρίζουμε.
 Προσθέτουμε  και το μοσχάρι το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη μας πιάσει.
Συμπληρώνουμε  1 κούπα νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει  για μισή ώρα περίπου, ελέγχοντας το κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε  ξανά νερό.
Εντωμεταξύ κόβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια στο πλάτος  (περίπου 2 δάχτυλα πάχος).
Το μυστικό σ αυτή την συνταγή είναι ότι  ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ  μας και όταν το μοσχάρι μας είναι μισοψημένο  προσθέτουμε τον αρακά τα καρότα ΟΧΙ όμως τα κολοκυθάκια
μας.
Τρίβουμε τις ντομάτες μας διαλύουμε μέσα και τον ντοματοπελτέ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας . Αλατίζουμε το φαγητό μας κατά βούληση.
Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου προσέχοντας να μη μείνει το φαγητό μας στεγνό πρέπει να έχει ζουμάκι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Πέντε λεπτά πριν  το τέλος προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκύθια και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pay to click