Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Λικέρ περγαμόντο σπιτικό πανεύκολο μυρωδάτο




















Υλικά:

  • Τις φλούδες από τρία περγαμόντα μόνο το κίτρινο μέρος  προσοχή το άσπρο πικρίζει
  • 500 γρμ. Ρακί
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη, 1 ½ νερό

Σε γυάλινο δοχείο βάζουμε τη ρακί με τι φλούδες του περγαμόντου και τις φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 2 βδομάδες ( καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η ρακί μας έχει πάρει ένα απαλό  κίτρινο χρώμα)
Τότε βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό (από  τη στιγμή που θα  βράσουν τα αφήνουμε στη φωτιά 5 μόνο λεπτά )
Κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει καλά
και το βάζουμε στο γυάλινο δοχείο με τη ρακί.
Το σουρώνουμε το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια  και το φυλάμε στην κατάψυξη .
Σερβίρετε παγωμένο και είναι απολαυστικό και μυρωδάτο.

1 σχόλιο: